Urządzenia i Akcesoria
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Wegański deser owsiano-gruszkowy
-
35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
70 g płatków owsianych, górskich
-
70 g migdałów, w słupkach70 g migdałów, w płatkach
-
120 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
140 g napoju roślinnego np. kokosowego, sojowego, owsianego
-
20 - 30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95.7 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1781.8 kJ /
425.9 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Placki warzywne z botwinką
30 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min